Grmoja tvrdi da je premijer zapovijedao DORH-u i kaže da ima dokaze

Mostovac kaže da je spreman odgovarati za svoje izjave i da mu u Saboru mogu skinuti imunitet

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: N1

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja danas je gostujući na N1 Televiziji govorio je istražnom povjerenstvu koje oporbeni klubovi u Saboru žele osnovati potaknuti aferom Janaf, a u emisiji je pritom i teško optužio predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

“Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, kazao je Grmoja. Kazao je i da ga za klevetu mogu tužiti i DORH i Andrej Plenković. “Spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet”, dodao je.

U posjedu dokumenata

Potom je precizirao kako je u posjedu određenih dokumenata koje je, kako je kazao, proslijedio, te da se s njima “ništa ne događa”. To je razlog, kazao je Grmoja, zbog kojeg o svemu tome i progovara.

“Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist”, kazao je Grmoja. Potom je ukazao na premijerove riječi “da takve predstavke ne vode ničemu” i dodao kako je DORH prijavu odbacio istog dana.

O saborskom povjerenstvu

Grmoja je komentirao i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi moguća ometanja i onemogućavanja neovisnih istraga i procesuiranja slučajeva korupcije ili druge nedopuštene utjecaje vlasti na njih.

“Skandalozno je da premijer na dan kada (zamjenica) državnog odvjetnica podnosi zahtjev za razrješenjem, jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, da on šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića.”, rekao je Grmoja u emisiji.

Zdravka Grund
Telegram autor
1886 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program