Tko se sve zarazio na sastanku s pozitivnim SDP-ovcem? Bili su ljudi iz vrha DORH-a, Uskoka, SOA-e, policije…

U DORH-u i USKOK-u čekaju upute epidemiologa

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović, koji je pozitivan na virus SARS CoV-2, u srijedu je dva sata proveo na sjednici saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost zbog čega sada epidemiolozi utvrđuju stanje ostalih prisutnih na sastanku kako bi im, u slučaju potrebe, odredili samoizolaciju.

Telegram iz Ministarstva unutarnjih poslova doznaje da su ministar Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina kao i njihovi najbliži suradnici za sada zdravi, odnosno da im nije utvrđen zaraze Covidom-19. Simptome nema ni šef SOA-e Daniel Markić, koji je također bio na Odboru.

USKOK i DORH čekaju upute

Uspjeli smo doznati i da je ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić OK, te da kao i ostali sudionici sastanka čeka daljnje upute epidemiologa. Upute epidemiologa još uvijek se čekaju i u DORH-u. Inače, svima koji su u srijedu bili na sjednici Odbora, preporučeno je da ne dolaze u petak u Hrvatski sabor.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove Odbora, bio i niz drugih sudionika, među njima glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef SOA-e Daniel Markić.

HDZ-ovci odgodili sjednicu

Saborski Klub HDZ-a, koji je danas trebao zasjedati, odgodio je tu sjednicu. Učinili smo to zbog pogoršane epidemiološke situacije i činjenice da se za 70-tak zastupnika, u dvorani gdje inače zasjedaju, ne može održati propisana distanca, rekao je glasnogovornik Kluba Zoltan Kabok.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2053 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program