Bivši šef Janafa, dvojica gradonačelnika i poduzetnik Petek ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Novu odluku donio je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Oliver Mittermayer

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Oliver Mittermayer odlučio je produžiti istražni zatvor okrivljenima u aferi Janaf. Procijenio je koliko tko još mora ostati u Remetincu kako bi istraga mogla biti nastavljena bez mogućih opstrukcija.

Koliko će tko ostati u istražnom zatvoru?

Tako je za dvojicu direktora iz Janafa Damira Vrbanca i Vladu Zorića, te poduzetnika Vatroslava Sablića, kojem je, kako sumnja USKOK, trebao biti namješten jedan posao, istražni zatvor produljen za još 10 dana.

U tom bi roku USKOK trebao ispitati svjedoke upravo o inkriminacijama koje su stavljene na teret Vrbancu, Zoriću i Sabliću.

Ljubomiru Perušiću, koji je osumnjičen da je s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem namještao za ivanićgradskog poduzetnika Krešu Peteka posao s javnom rasvjetom, istražni zatvor produljen je za još 15 dana.

Hoće li gradonačelnici dati ostavke?

Ostali okrivljenici koji još nisu pušteni da se brane sa slobode – gradonačelnici Barišić i Vinko Grgić, Petek i bivši šef Janaf-a Dragan Kovačević – ostat će odlukom suda u Remetincu još dva mjeseca. Barišić i Grgić na slobodu ne mogu dok ne budu ispitani svi svjedoci.

Osim toga, postoji bojazan da bi boravkom na slobodi i povratkom na svoje funkcije mogli ponoviti kaznena djela koja su im stavljena na teret. Nije isključeno da će zbog toga, ako će željeti izaći čim prije iz istražnog zatvora, morati dati ostavke na svoje funkcije.

Petek ostaje bez namještenih poslova?

Sumnja se da su gradonačelnici namjestili javne natječaje baš za Krešu Peteka.

Jučer je potvrđeno da je VG Vodoopskrba, velikogorička firma za koju je Petek trebao graditi pročistač raskinula ugovor s njim, a danas je javni natječaj na kojem je pobijedio Elektrocentar Petek poništio i Janaf.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2039 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program