Biden smatra da bi Trump trebao odgoditi drugu debatu ako ima koronu

'Radujem se što ću moći raspravljati s njim, ali samo se nadam da će se slijediti svi protokoli', rekao je Biden

ZADNJA IZMJENA: lis 7, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden rekao je u utorak da se zakazana debata s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom idući tjedan u Miamiju ne bi trebala održati ako je Trump još uvijek zaražen koronavirusom.

Biden je rekao da bi se debata u Miamiju 15. listopada trebala odvijati samo u skladu sa strogim zdravstvenim smjernicama, a izbijanje zaraze koronavirusom koja je pogodila Trumpa i više ostalih dužnosnika Bijele kuće smatra “vrlo ozbiljnim problemom”.

Trump će biti u Miamiju

“Ako još uvijek ima koronavirus, ne bismo trebali voditi debatu”, rekao je Biden novinarima nakon prekida kampanje u Pennsylvaniji. “Nisam siguran čime se predsjednik Trump sada bavi. Ne znam kakav je njegov status. Radujem se što ću moći raspravljati s njim, ali samo se nadam da će se slijediti svi protokoli”, rekao je Biden.

Upitan o Bidenovim komentarima, glasnogovornik Trumpove kampanje Tim Murtaugh rekao je da će predsjednik Trump biti zdrav i bit će u Miamiju.

Biden u debati po smjernicama liječnika

Trump (74) se u ponedjeljak vratio u Bijelu kuću nakon što je zbog zaraze koronavirusom proveo tri noći u vojnoj bolnici Walter Reed. Njegov je liječnik u utorak rekao da Trump nije prijavio nikakve simptome zaraze koronavirusom i da mu ide “izuzetno dobro”.

No bolest se i dalje širi među Trumpovim glavnim pomoćnicima, a savjetnik u Bijeloj kući Stephen Miller rekao je u utorak da je pozitivan na koronavirus.

“Previše je ljudi zaraženo. To je vrlo ozbiljan problem, pa ću se voditi smjernicama klinike Cleveland i onim što dokumenti kažu da je ispravno”, rekao je Biden o svom sudjelovanju u debati. Trump je, pak, u utorak, po izlasku iz bolnice rekao da jedva čeka još jednu debatu s demokratskim protivnikom.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program