Bernardić se javio oko Ramljakove tužbe; kaže kako će tražiti skidanje imuniteta pa da mogu pričati na sudu

Ramljak je otkrio da je tužio šefa SDP-a zbog 'iznošenja i ponavljanja neistina'

ZADNJA IZMJENA: Nov 4, 2017
Foto: PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić javio se na svom Facebooku i poručio kako ga Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak neće omesti u rasvjetljavanju istine oko Agrokora.

Bernardić je reagirao na Ramljakovu objavu da ga je tužio zbog “ponavljanja niza neistinitih konstrukcija”.

Zatražit će skidanje svog imuniteta

“U građanskom postupku tužio sam Davora Bernardića koji uporno ponavlja cijeli niz neistinitih konstrukcija čime nanosi ozbiljnu štetu postupku izvanredne uprave. Svatko od nas mora odgovarati za svoja djela i njihove posljedice prema ulozi koju imamo u društvu”, kazao je Ramljak u intervjuu za Večernji list.

Bernardić je poručio kako će, kad već Ramljak neće doći pred Povjerenstvo, razgovor voditi na sudu. “Osobno ću zatražiti skidanje svog imuniteta i veselim se prilici za razgovor sa svim ključnim akterima u slučaju Agrokor”, napisao je šef SDP-a.

Ponovno malo napao Ramljaka

Dalje u objavi je ponovno malo napao Ramljaka. Napisao je da dok u Agrokoru vlada netransparentnost i nema plana restrukturiranja, on “daje intervjue i direktno pogoduje lešinarskim fondovima”.

“Zadatak oporbe je da propituje poteze vlasti, postavlja pitanja i konstruktivno kritizira – u tome nas neće spriječiti!”, poručuje Bernardić koji je na kraju pozvao Ramljaka da objavi iznos svoje plaće i plaće svojih savjetnika. “On je povjerenik Vlade i to mora biti javan podatak”, zaključuje šef SDP-a.

Tajana Vlašić
Telegram autor
2845 članaka Više o autoru