Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Američki mediji javljaju da je Trump odabrao svog zeta, Jareda Kushnera, da mu bude viši savjetnik

Već se neko vrijeme nagađa o ulozi muža Ivanke Trump u Trumpovoj administraciji

Pošalji Podijeli Tweetaj

Zet Donalda Trumpa, Jared Kushner, bit će viši savjetnik izabranom američkom predsjedniku, piše CNN kojem je to potvrdio viši dužnosnik iz Trumpova tima za tranziciju. Kushner je, naime, bio jedna od ključnih osoba u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji te se već neko vrijeme nagađa o njegovoj ulozi u administraciji novog američkog predsjednika.

No, njegovo imenovanje donosi i nekoliko komplikacija i pitanja, poput onog o njegovoj kompaniji iz koje bi sada trebao odstupiti, zbog sukoba interesa. Tu je i pitanje američkog zakona o nepotizmu, koji ne dopušta državnim dužnosnicima da imenuju članove obitelji na pozicije u vladi.

Trump za srijedu najavio press konferenciju

Ovu vijest Trump bi trebao komentirati u srijedu, kada je najavljena press konferencija na kojoj bi, između ostalog, trebao objasniti što planira napraviti sa svojom kompanijom, odnosno sukobom interesa usred kojeg će se naći jednom kad uđe u Bijelu kuću.

Trump će navodno na pressici također objaviti da njegova kćer i supruga Jareda Kushnera Ivanka Trump neće voditi očevu kompaniju.

Podijeli 1 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani