Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Biznis & tech

Ryanair dolazi na milansku Malpensu i preuzima tržište kratkih letova u Italiji

Otkad je Etihad preuzeo Alitaliju, kompanija se fokusirala na duge linije

Ryanair
Pošalji Podijeli Tweetaj

Irska low-cost aviokompanija Ryanair ovoga bi tjedna trebala potvrditi da će jedan od najjačih talijanskih hubova, milanska zračna luka Malpensa, biti njihova nova baza, objavio je portal Air Transport World.

Tim bi potezom Ryanair će potvrditi da je u Italiji preuzeo tržište kratkih linija Alitaliji gdje je većinski udio preuzeo Etihad i smanjio taj segment jer veći potencijal vidi u dugim linijama. Ryanair će također jače napasti britanski easyJet, kojemu je Malpensa najveća baza izvan matične zemlje. Ryanair sada ima najveći tržišni udjel među low-cost kompanijama u Italiji, slijede easyJet i Vueling.

Odmiču se od sporednih aerodroma i traže hubove

Trenutno lete s milanskog aerodroma Orio al Serio kraj Bergama, koji se koristi gotovo isključivo za low-cost letove. Glasnogovornik Ryanaira u utorak je potvrdio da bi kompanija “mogla potvrditi vijesti o Malpensi ovoga tjedna”. Informacije su prvi objavili talijanski mediji.

Predstavnici Ryanaira kažu da kompanija planira širiti broj svojih primarnih zračnih luka. Zadnje dvije godine mijenjaju raniju politiku letenja isključivo s manjih, ponekad izmještenih aerodroma koje im je smanjivalo troškove i cijene, i traže mjesto u hubovima. Konkretno na Malpensi, pokušavaju se bazirati još od 2008. Prema pisanju talijanskih medija, prve linije s Malpense trebale bi ići na londonski Stansted, madridski Barajas i u Napulj.

Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani