Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Biznis & tech

Preuzimanjem PSA Hrvatska, Frey Automobil postaje vodeći igrač u segmentu lakih gospodarskih vozila

Frey Automobil stječe do 40 posto tržišnog udjela u tom segmentu

Pošalji Podijeli Tweetaj

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je odobrila koncentraciju nastalu preuzimanjem Peugeot Hrvatska i Citroen Hrvatska od strane tvrtke Frey Automobil.

Frey Automobil, dio Grupe Emil Frey, krajem prošle godine je zaključila ugovor o kupnji 100-posto vlasništva u firmama Citroën i Peugeot Hrvatska i postale dio iste grupacije u čijem se vlasništvu Star Import i Emil Frey Auto Centar, distributeri za Daimler vozila u Hrvatskoj, za brendove Mercedes Benz, Smart, Evobus i Fuso.

Bez promjena na tržištu dijelova i servisa

Prema priopćenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, tvrtka Frey Automobil preuzimanjem postaje drugi tržišni takmac u segmentu ukupne prodaje novih osobnih vozila s udjelom od 10 do 15 posto, dok u segmentu lakih gospodarskih vozila, s tržišnim udjelom koji se kreće između 30 i 40 posto, postaje najjači igrač na tržištu.

AZTN je ocijenio kako na tržištu originalnih rezervnih dijelova te pružanja usluga popravka i održavanja neće doći do bitnijih promjena strukture tržišta, budući da su ta tržišta određena konkretnom robnom markom i međusobno odvojena.

Podijeli 0 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani