Nestlé je otkupio prava na prodaju Starbucksovih proizvoda; platili su ih 7,15 milijardi dolara

Nestle će preuzeti oko 500 Starbucksovih zaposlenika u Seattleu, no neće preuzeti niti jedan kafić

ZADNJA IZMJENA: svi 7, 2018
Foto: VasenkaPhotography/Flickr

Švicarski prehrambeni div Nestlé objavio je da će platiti 7,15 milijardi dolara za pravo na prodaju Starbucksovih proizvoda izvan kafića tog američkog lanca. Starbucks je Nestléu prodao trajno pravo na prodaju kavenih i prehrambenih proizvoda na kojima godišnje ostvaruje prihode od dvije milijarde dolara.

Sporazum ne uključuje Starbucksove kafiće, ali će Nestlé prema sporazumu preuzeti nekih 500 Starbucksovih radnika u Seattleu. Transakcija bi trebala biti zaključena do kraja godine, a dvije strane još moraju ishoditi regulatorne dozvole.

Starbucks će doći u domove diljem svijeta

“Zahvaljujući prisutnosti i ugledu Nestléa, globalni kaveni savez donijet će Starbucksovo iskustvo u domove milijuna novih klijenata širom svijeta”, kazao je čelnik Starbucksa Kevin Johnson. Nestlé će na temelju tog sporazuma osigurati snažnu platformu za daljnji rast u regiji Sjeverne Amerike, navodi se pak u priopćenju švicarske kompanije.

“Transakcija predstavlja značajan korak za naše poslovanje s kavom, Nestléovu kategoriju proizvoda koja bilježi najveći rast”, istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Nestléa Mark Schneider. Portfelj Nestléovih proizvoda uključuje, između ostalog, kavene brendove Nescafe i Nespresso.

Ivan Luzar
Telegram autor
1808 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program